Informatii generale saci aspirator - saciaspirator.ro

Cautare saci


Categorii

Producători

Informaţii generale despre sacii pentru filtrarea prafului

De ce se numesc saci pentru filtrarea prafului şi nu saci de praf?

La prima vedere este doar un sac, însă rolul principal al sacului de praf este filtrarea.

În ceea ce priveşte funcţionarea aspiratorului şi sistemul de filtrare din interiorul acestuia, sacul pentru filtrarea prafului reprezintă prima şi cea mai importantă etapă de filtrare.

 Instructiuni generale saci aspirator 1

Praful şi particulele de praf sunt aspirate în aspirator de presiunea scăzută şi apoi sunt filtrate de materialul sacului iar la final sunt colectate în interiorul sacului. Celelalte medii de filtrare, cum ar fi filtrul de evacuare, micro filtrul şi filtrul HEPA au rolul de a finaliza efectul de aspirare.

Avantajele utilizării unui aspirator cu sac pentru filtrarea prafului:

  • Puterea de aspirare a unui aspirator cu sac pentru filtrarea prafului este în general mai mare în comparaţie cu aspiratoarele fără sac.
  • Scoaterea şi schimbarea sacului pentru filtrarea prafului se realizează într-un mod mai igienic decât în cazul golirii recipientului pentru praf de la aspiratoarele fără sac.

 Instructiuni generale saci aspirator 2

  • În ceea ce priveşte raportul preţ/performanţe, sacii pentru filtrarea prafului reprezintă o alegere net mai bună decât aspiratorul fără sac, deoarece la acesta din urmă filtrul sau cartuşul HEPA trebuie curăţate periodic.